Пропустити

Чи варто робити протезування зубів?

Обговорень питань здоров'я: поради, досвід, дієти, тренування та загальне самопочуття.
  • Anton Офлайн

Чи варто робити протезування зубів?

Повідомлення Anton »

Оскільки в мене майже повна відсутність зубів на нижній щелепі й класичне протезування викликало багато дискомфорту, останнім часом задумався про імплантацію. Багато чув про систему "все на чотирьох", тобто коли встановлюється лише 4 імпланти, а на них кріпиться весь протез. Хтось із мого кола знайомих радив цей варіант, бо процедура швидша, а результат майже миттєвий. Але ціна, технічні особливості й період відновлення залишаються для мене загадкою. Чи справді та технологія дає змогу відновити жувальну функцію без компромісів, чи є певні обмеження, яких не озвучують одразу? Хочу знайти перевірену інформацію від тих, хто це вже пройшов у Києві.
  • JPGs Офлайн

Re: Чи варто робити протезування зубів?

Повідомлення JPGs »

Так, я проходив цю процедуру приблизно рік тому, теж у Києві. Встановили систему all-on-4 на нижню щелепу, бо знімні протези не тримались і викликали дискомфорт. Рішення виявилось вдалим — за один день мені вклали імпланти й закріпили тимчасовий протез, який виглядав набагато краще, ніж ті старі вставні щелепи. Постійний протез поставили десь через 4 місяці. Жувальні відчуття майже як із рідними зубами. У догляді нічого складного, головне — гігієна й профілактика раз на пів року. Найголовніше — звертатись не куди дешевше, а туди, де мають досвід роботи саме з all-on-4, бо технологія складна. Щодо ціни — так, недешево, але дешевше, ніж ставити по імпланту на кожен зуб.
  • Anton Офлайн

Повідомлення Anton »

Дякую, дуже цінна інформація. А чи була необхідність у кістковій пластиці перед установкою імплантів? Я чув, що для all-on-4 це не завжди потрібно, але в мене вже значне зменшення кісткової тканини. І ще — чи можна обрати, з якого матеріалу буде постійний протез? Хотілося б щось довговічне й естетичне, але не з космічною вартістю.
  • JPGs Офлайн

Повідомлення JPGs »

Чудово, що ти підходиш до питання зважено — саме це дає шанс отримати довготривалий і якісний результат. Щодо кісткової пластики — в більшості випадків при all-on-4 вона не потрібна, оскільки імпланти встановлюють під кутом у щільніші ділянки щелепи, минаючи атрофовані зони. Це й є велика перевага цієї методики. А от щодо матеріалів постійного протезу all on 4 — обирають індивідуально: є акрилові (дешевші, але менш зносостійкі) і цирконієві або композитні (дорожчі, але набагато надійніші й виглядають майже як справжні зуби). Якщо хочеш повну консультацію, точний план лікування та чесну оцінку вартості — раджу звернутись до Dent Style у Києві. Вони мають великий досвід саме з протезуванням "все на чотирьох", працюють на системах світового рівня й мають сучасну діагностику. До того ж, усе можна обговорити до початку — ніяких прихованих витрат. Записатись можна прямо на сайті Дент Стайл. Рекомендую як пацієнт, який особисто пройшов через цю процедуру.
Зображення
Відповісти