Як працює сурогатне материнство в Україні?
Обговорень питань здоров'я: поради, досвід, дієти, тренування та загальне самопочуття.
Як працює сурогатне материнство в Україні?
Підкажіть, як працює сурогатне материнство в Україні? Чув, що в нас є сприятливі умови для цього, але як саме все організовується: які права у сурогатної матері, як юридично оформлюється все для батьків? Дуже потрібна чітка і детальна інформація, можливо, хтось із форумчан має досвід чи знайомих, які пройшли через це.
Re: Як працює сурогатне материнство в Україні?
Ми з дружиною серйозно розглядали сурогатне материнство, тому я трохи орієнтуюсь. В Україні це повністю легально і добре врегульовано законом. Основне — укласти договір із сурогатною мамою, де прописані всі умови: що вона не має прав на дитину, а батьки — повністю відповідальні. Процес досить чіткий: потрібні медичні висновки і для батьків, і для матері. Ще важливо знати, що дитина відразу після народження юридично належить батькам, а не сурогатній матері.
У моїх знайомих була історія із сурогатним материнством, тому я дещо знаю. Україна дійсно одна з небагатьох країн, де це легально і з мінімумом бюрократії. Договір із сурогатною мамою укладається ще до вагітності, і там усе прописується: фінансові умови, права і обов'язки кожної сторони. Після народження дитини в документах записуються тільки імена біологічних батьків. Зручно, що це працює як для громадян України, так і для іноземців.
- Derevyanko Офлайн
У нас із дружиною була серйозна потреба знайти інформацію про сурогатне материнство. Шукали по різних джерелах, але багато всього було або незрозуміло, або суперечливо. Потім натрапили на сайт https://uamedtours.com.ua/directions/su ... in/ukraine і це виявилось реально тим, що треба!Soldat214 писав: ↑Чет січня 09, 2025 10:32 pm У моїх знайомих була історія із сурогатним материнством, тому я дещо знаю. Україна дійсно одна з небагатьох країн, де це легально і з мінімумом бюрократії. Договір із сурогатною мамою укладається ще до вагітності, і там усе прописується: фінансові умови, права і обов'язки кожної сторони. Після народження дитини в документах записуються тільки імена біологічних батьків. Зручно, що це працює як для громадян України, так і для іноземців.
Вони детально розписали, як усе працює: починаючи з того, як обирається сурогатна мама, і закінчуючи юридичними моментами, що батьки мають усі права на дитину, а сурогатна мама не може їх оскаржити. Там ще розповідається, які етапи проходять до і після народження, які документи потрібні, як підготуватись фінансово. Завдяки цьому ми уникли купи помилок і нервів. Раджу всім, хто цікавиться цією темою, почати з цього сайту.